Vesti/Edukacija
March 17, 2016

Kako su filteri na Instagramu promenili svet?

Kako su filteri na Instagramu promenili svet?

Instagram je postao jedna od najpopularnijih društvenih mreža koju, za razliku od Facebooka i Twittera, koriste uglavnom mladi. Za uspeh Instagrama najzaslužniji su filteri, koji nisu promenili samo način na koji posmatramo fotografije, već i svet uopšte.

Slike sa putovanja, žurki, ili nekog drugog događaja najčešće objavljujemo na svom profilu, jer želimo da naši pratioci steknu što bolji utisak o nama. Kao što grafički dizajneri putem bilborda i plakata utiču na kreiranje određenog brenda, tako i svi mi koji imamo Instagram profil možemo da kreiramo neku vrstu sopstvenog brenda.

Uz pomoć filtera već ste postali umetnik

Filteri na Instagramu fotografijama daju umetničku crtu i menjaju način na koji posmatramo zalazak sunca, koncerte, utakmice i još mnogo toga. Zahvaljujući tim filterima, vrlo lako možete da napravite fotografiju koja će izgledati kao malo umetničko delo.

slika-pr-foto-pr-1457108301-856863

Tokom svakodnevnog traganja za što boljom fotografijom kojom ćete se pohvaliti svojim pratiocima, verovatno niste ni primetili da ste počeli da posmatrate svet kroz naočare umetnika. Dok razmišljate koji filter bi najbolje odgovarao vašoj fotografiji, već ste se stavili u ulogu dizajnera, i napravili prvi korak ka zanimanju koje vam može doneti odličnu zaradu.

Dizajnom fotografija utičite na svest svih pratilaca

Naglašene boje, senke, crno-bele fotografije i ostale izmene koje omogućavaju filteri, imaju ogroman uticaj na sve nas, pa se mogu porediti sa tehnikama koje koriste grafički dizajneri kako bi kreirali vrhunski dizajn.

Efektni trikovi za dizajniranje fotografija upotrebljavaju se prilikom kreiranja reklamnih bilborda, flajera i banera sa ciljem da snažno deluju na širok krug ljudi. Ista situacija je i sa filtriranim fotografijama na Instagramu, koje vas navode da se poistovetite sa drugim osobama ili zamislite sebe na nekom drugom mestu.

slika-pr-foto-pr-1457108301-856859

Postanite grafički dizajner i promenite svet (već ste na pola puta)

Instagram je sa nekoliko desetina filtera uspeo da “zaludi” oko 400 miliona ljudi, i taj broj ne prestaje da raste. Naravno, sve to je uticalo i na svet dizajna.

Dizajn timovi, bez kojih ne može da opstane nijedna kompanija, upravo zbog toga sve više traže kreativne ljude sa kojima će raditi na kreiranju svojih brendova. Pored toga što lako dolaze do posla, oni koji se odluče da postanu grafički dizajneri su i odlično plaćeni u svim krajevima sveta, a imaju mogućnost da rade i freelance.

Zato, prebrojte lajkove sa vaše poslednje Instagram fotke. Pokazaće vam da niste ni svesni da u vama “čuči” budući dizajner.

Hvala što ste čitali 🙂

(Kurir)

About this author