Vesti/Edukacija
July 29, 2016

Servisi za online učenje stranih jezika

Učenje stranog jezika je kompleksan proces, ali danas imamo više mogućnosti nego ikada da učimo jezik od izvornih govornika.

0o1a6653-2072

Sa globalnom upotrebom interneta dostupni su nam brojni on line servisi za učenje, koji nude raznolik sadržaj, ali i kontakt sa izvornim govornicima sa kojima možete vežbati konverzaciju.

Predstavljam vam nekoliko servisa za on-line učenje stranih jezika koji vam mogu malo pomoći:

#1 Duolingo

Duolingo je besplatan servis za učenje Španskog, Engleskog, Francuskog, Italijanskog, Nemačkog i Portugalskog jezika. Ova aplikacija vas vodi kroz celokupan proces učenja stranog jezika, pri čemu usavršavate veštine čitanja, slušanja i prevođenja reči i fraza. Učenje započinjete kroz lake vežbe i učenje pojedinačnih reči i izraza. Aplikacija Vam predstavlja reči sa prevodom, zatim imate zadatak da vežbate pisanje tih reči, kao i jednostavan prevod reči i fraza. Kako napredujete u učenju, Duolingo Vas iskušava sve težim frazama. Kako biste pratili svoj napredak, ovaj servis Vam dodeljuje „ocene“ i virtuelne bedževe.

#2 Verbling – naučite nov jezik u Google+ Hangout-u

Busuu nudi opcije učenja 12 jezika. Od sličnih aplikacija Busuu se ističe svojom metodom učenja koja je vrlo zanimljiva i organizovana u vidu savladavanje lekcija. Lekcije čitanja, vežbe pisanja i snimanje konverzacije samo su neki od vidova obrade jezika kroz ovaj program. Busuu će Vas učiti korisnim frazama i obezbeđuje Vam relevantan sadržaj. Ovaj servis Vam nudi i kontrolu od strane izvornih govornika. Ukoliko se dvoumite, možete poslati vežbanja rečenica izvornim govornicima na ispravku, a feedback ćete dobiti odmah. Celokupan program je osmišljen da bude privlačan i da istovremeno olakša učenje jezika kroz sliku i zvuk. Takođe, ako ste uvek u pokretu možete poneti Busuu sa sobom. Naime, Busuu nudi i mobilnu aplikaciju za sve aktivne korisnike. Busuu možete koristiti kao besplatnu verziju, ili kupiti premium paket koji nudi dodatne pogodnosti kao što su PDF fajlovi i slušanja.

#4 Fluentify – povežite se sa izvornim govornicima

Ukoliko želite da učite strani jezik od izvornih govornika,Fluentify je pravi servis za Vas. Ova aplikacija povezuje „učenike“ i izvorne govornike „profesore“ širom sveta. Ovaj servis omogućava Vam da učite strani jezik, a istoveremeno možete biti i predavač, budući da Fluentify nudi mogućnost da zaradite novac podučavajući druge. „Časovi“ su kratki i odvijaju se preko jedinstvene platforme za video konferencije. Učenici i predavači se povezuju na osnovu zajedničkih interesovanja i na taj način konverzacija je prirodnija i prijatnija. Takođe, jezik učite kroz korisne fraze u toku konverzacije sa svojim tutorom.

#5 Livemocha

Livemocha objedinjuje tradicionalne metode učenja sa on-line interakcijom sa izvornim govornicima širom sveta i na taj način obezbeđuje fluentnost u konverzaciji. Ovaj servis je besplatan, a potrebna je registracija kako biste koristili ovu aplikaciju. Livemocha Vam nudi mogućnost učenja 35 svetskih jezika. Ovaj servis je jedan od najpopularnijih servisa za online učenje jezika, i samim time ima najveći broj korisnika. Ukoliko, pak, želite struktuirane kurseve, možete koristiti izdvojeni deo servisa koji se plaća, a koji Vam nudi više opcija za učenje željenog jezika. O kvalitetu ovog servisa svedoči i činjenica da je Rosetta Stone kupila Livemocha-u 2013. godine.

(Studentski život)

About this author