logo
Poslovi
Članstvo
Za Poslodavce
Propisi
Kontakt
Blog
Prijava

Šansa da se prepoznaju i upoznaju mladi talenti

mladi.jpg
Posao Edukacija Studiranje

Kada se govori o radu preko omladinske zadruge prva asocijacija gotovo uvek bude džeparac koji studenti mogu sebi da obezbede, uporedo završavajući svoje akademske obaveze, neko privremeno rešenje, za koje kažemo da je super što postoji. Rad preko Omladinske zadruge neizostavno ima svoju materijalnu tj. finansijsku stranu. Mladi mogu sami da zarade dodatni džeparac tako što će raditi povremeno, a ukoliko žele da doprinesu kućnom budžetu, poslovi na duže omogućiće im redovan mesečni prihod na koji mogu da računaju.

Međutim, ovde se krije i nešto iza kulisa, brojni benefiti koji ne dolaze u prvi plan, a vrede, možda čak i više od očiglednih finansijskih aspekata.

Studenti su uglavnom mišljenja da vreme radi protiv njih i njihovih akademskih obaveza. Strah da se ipak sve obaveze ne mogu uklopiti i da prioriteti postoje, sasvim je opravdan. Međutim, omladinska zadruga za svoje članove i tu je pronašla rešenje. Poslovi sa fleksibilnim radnim vremenom jedan su od glavnih benefita rada koji se nude pre svega studentima. Raditi kada i koliko žele, predstavlja veliko olakšanje za organizaciju i usklađivanje rasporeda, koji u studentskim danima zna da izgleda i ozbiljnije od reči konfuzno.

Svako novo iskustvo je plus, svako radno iskustvo način je da omladinci, a naročito oni bez ikakvog radnog iskustva popune praznine u svom CV-ju, koji je, složiće se svi, neizostavna stavka svih procesa zapošljavanja. To može biti iskustvo koje će odrediti njihov konačni karijerni put, otvoriti vrata brojnim prilikama i lekcijama koje znače.

Potencijal i slabosti najbolje se vide u praksi. Radno iskustvo koje se stiče na poslovima koje nudi omladinska zadruga, jedan su od načina da mladi steknu radne navike i da upoznaju poslovni svet pre nego što odluče kuda dalje posle fakulteta. Različite industrije, različita zanimanja, nesumnjivo predstavljaju veliku pomoć da se izbor napravi i donese konačna odluka. Teorija je jedno, a primeniti tu istu teoriju i oplemeniti je praktičnim radom, predstavlja jednu novu stvarnost, koja na taj način upotpunjena, daje realnu sliku i prikaz različitih želja i mogućnosti.

Već dugo se kroz brojne floskule spominje da su ljudi najvažniji resurs poslovnog sveta. Kontakti koji se sačuvaju nekada vrede više od novca koji je zarađen. To je mnogima prilika da se povežu sa ljudima koji ih mogu inspirisati, podržati i mentorisati u njihovom profesionalnom putovanju, ljudima koji im mogu otvoriti i pridržati vrata željene kompanije.

Realne prepreke, realno poslovno okruženje, potreba za rešenjima uticaće na jedne od najvažnijih benefita rada preko omladinske zadruge, a to su lični i profesionalni razvoj. Pored specifičnih stručnih veština, rad preko omladinske zadruge omogućava i razvoj različitih mekih veština, poput komunikacije, timskog rada, rešavanja problema i vođenja. Ove veštine su ključne za uspeh na radnom mestu ali i u životu generalno. Za dan zreliji, iskusniji, sa više samopouzdanja, omladinci će biti primer drugima ali i kadar kome je teško reći ne.

Poruka za omladince je da budu hrabri, strah od nepoznatog, strah od očekivanja ili mogućeg neuspeha ne bi trebalo da stoje na putu njihove konačne odluke da učine prvi korak ka sticanju novih znanja i veština koji će im nesumnjivo koristiti ne samo u akademskoj već i daljoj profesionalnoj karijeri.

Autor: Omladinska zadruga Avala

logo-footer
O namaKontaktPropisiBlog

© 2022 Oz Avala. Sva prava zadržana.

Politika privatnosti