logo
Poslovi
Članstvo
Za Poslodavce
Propisi
Kontakt
Blog
Prijava

Engleski kao ključna veština budućnosti

Slika za blog2.jpeg
Posao Edukacija Studenti

Globalizacija, čiji smo mi svedoci, odavno je zakucala na vrata sveta. Promene koje je donela iz korena su izmenile način života, privatnu i poslovnu sferu. Engleski jezik svakako je najveća od njih.

Globalnom selu, kako je u žargonu nazvan novi svetski poredak, bio je potreban unificirani jezik, za koji je korak po korak izabran upravo ENGLESKI.

Koristi poznavanja ovog jezika višestruke su, bilo da govorimo o akademskom, poslovnom ili nekom drugom prosperitetu.

Moderno poslovanje samo je po sebi izazov, još kada na to dodamo da su upravo međunarodne kompanije te koje vode globalno tržište, engleski jezik kao njihov radni jezik, dođe kao neizostavan faktor.

Ako iz studentske klupe izađete na tržište rada kao neko ko je ovladao ovom veštinom, pisanja i komuniciranja, nesumnjivo da već imate veliku prednost u odnosu na konkurenciju.

Njegovo poznavanje, sa druge strane, može da olakša i period akademskog života, otvarajući vrata informacijskoj bazi u okviru koje možete da potražite raznoliku literaturu, koja je pretežno na engleskom jeziku.

Naš predlog za pretragu ove vrste je Google Akademik. To vam u velikoj meri olakšava pisanje različitih akademskih radova i dolazak do informacija značajnih za vaša istraživanja i savladavanje gradiva. Google Akademik pretražuje različite oblasti i izvore, članke, naučne radove, literaturu itd.


Volite da putujete? Opet taj engleski. Radi lakšeg sporazumevanja, snalaženja u potpuno novoj državi, radi boljeg razumevanja nove kulture i njenog sadržaja, engleski jezik se nameće kao neophodan.

Ulaganje u učenje engleskog jezika je investicija budućnosti. Na taj način ne ulažete samo u vašu karijeru, već i u razvoj jedne kompletne ličnosti spremne da se suoči sa izazovima globalnog društva. Postajete deo globalnog građanstva sa uvidom u različite perspektive i običaje, spremni da aktivno učestvujete u kreiranju i oblikovanju budućnosti na nekom višem nivou.


Ako ne znate odakle da počnete, sledeće aplikacije vam mogu biti od koristi:

Praktika – Daje vam mogućnost da na dnevnom nivou potpuno besplatno kroz konverzaciju sa AI avatarom u trajanju od 10 minuta, unapredite svoje veštine komuniciranja.

Busuu – Prednost aplikacije leži u kompleksnom sadržaju koji je delom besplatan, da kroz gradacijski sistem učenja napredujete kroz nivoe.

Duolingo – Svima dobro poznati.


Pomenute aplikacije imaju i svoju premium verziju koja se naplaćuje.


Ukoliko već posedujete određeno znanje engleskog jezika a želeli biste da ga unapredite možete postati član Američkog kutka.

Članstvo je potpuno besplatno i nudi vam pristup raznim kursevima, virtuelnim programima, tribinama ali i korišćenje raznih knjiga i časopisa na engleskom jeziku.

logo-footer
O namaKontaktPropisiBlog

© 2022 Oz Avala. Sva prava zadržana.

Politika privatnosti