logo
Poslovi
Članstvo
Za Poslodavce
Propisi
Kontakt
Blog
Prijava

Tips & Tricks za vaš CV

19.jpg
Posao Edukacija Studenti

Naše kolege iz HR službe saglasni su da nema univerzalnog rešenja za pisanje „savršenog“ CV-ja. Uostalom, ne morate da imate savršeni CV kada aplicirate za posao, dovoljno je da bude pregledan tj. dobro strukturiran, sažet i pre svega istinit.


Zamislite da ste na razgovoru za posao i da imate 2 minuta da se predstavite poslodavcu, šta biste mu rekli?


U moru informacija koje možete naći na internetu a koje se bave pisanjem CV-jeva, naš cilj i ideja je da vam ukažemo na najčešće greške na koje nailazimo i da vam damo smernice koje će biti korisne, praktične i primenljive.


Izdvojili smo 3 najčešće greške koje se provlače, a koje ostavljaju negativan utisak kod poslodavaca:

1. Gramatičke i slovne greške

2. Neadekvatne fotografije sa slavlja, putovanja i sl., kao i CV bez fotografije

3. Pogrešno napisan ili izostavljen broj telefona.


Kao što je bitno da u CV-ju istaknete veštine, znanja i iskustva koja su relevantna za poziciju koju aplicirate, podjednako je važno da vodite računa da nema gramatičkih i slovnih grešaka u CV-ju.

Zato je savet da nakon izrade pažljivo i detaljno još jednom pročitate sadržaj, pri čemu posebno obratite pažnju da ne bude „ošišane“ latinice.


Što se tiče same fotografije, ona može dosta da utiče na utisak koji ostavljate na poslodavca, zato se trudite da izgledate profesionalno i izbegavajte selfije, fotografije sa slavlja, putovanja, sportskih priredbi i slično.

To ne znači da treba da angažujete profesionalnog fotografa, naprotiv, dovoljno je da obučete odevnu kombinaciju u kojoj biste otišli na razgovor za posao (košulja, sako, rolka, haljina i sl.) i odaberete neku neutralnu pozadinu u okruženju koja ne odvlači pažnju od vas.


Još jedna greška sa kojom se u omladinskoj zadruzi svakodnevno susrećemo je format u kome je sačuvan CV.

Savetujemo vam da CV pre slanja poslodavcu sačuvate u .pdf formatu.

Naposletku svi vi koji prvi put izrađujete CV i ne znate odakle da počnete, možete otići na neki od mnogobrojnih sajtova koji vam nude veliki izbor gotovih šablona za izradu CV-jeva (npr. www.cvmaker.rs).

logo-footer
O namaKontaktPropisiBlog

© 2022 Oz Avala. Sva prava zadržana.

Politika privatnosti